Läs och inspireras - Online 

Vi erbjuder ett sortiment av litteratur till inspiration.

Titta närmare på vårt sortiment och gå sedan till Beställningsformuläret för att lägga din beställning.
Du kan flytta dig mellan sidorna och din beställning, utan att inlagda varor försvinner, tills du skickat iväg beställningen.

Fakta och inspiration inom ämnet finsnickeri, slöjd och träkunskap.

Betong inne

Här presenteras mängder av inredningsidéer och betongprojekt från stort till smått. I handboken längst bak i boken ser du enkelt hur man gör med hjälp av tydliga anvisningar och steg-för-steg-bilder. Camilla Arvidssons och Malin Nilssons tidigare böcker om betong har sålt i över 100 000 ex i Sverige!.
Sidantal: 127
Författare: Malin Nilsson och Camilla Arvidsson

artnr: 885            Pris: 199 kr

Drakar - att bygga och flyga

Boken innehåller inspirerande färgbilder och ger illustrerade exempel på flera olika drakmodeller man kan bygga själv. Här ges även materialtips, råd om vad man ska tänka på då man bygger sin egen drake, var och när man ska flyga den, varför den inte flyger och tips på hur man förbereder och ordnar drakfester.
Sidantal: 128
Författare: Olle Nessle

artnr: 896             Pris: 199 kr

Fågelholkar och vanliga holkfåglar

Denna bok ger råd om hur du tillverkar holkar och andra bon till ett femtiotal fågelarter. Utöver mått och byggbeskrivningar får du reda på när, var och hur du sätter upp holkar för olika arter. Du får också en inblick i de fåglarnas intressanta familjeliv och vanor. Dessutom kan du läsa om hur trädgården bör vara utformad för att fåglarna ska trivas samt hur du hindrar boplundrande djur att komma åt ägg och ungar i holkarna. Som extra bonus får du lära dig bygga bon till humlor, igelkottar och fladdermöss.
Sidantal: 104
Författare: Lennart Borlund

artnr: 892           Pris: 240 kr

Första Trädboken

Boken handlar om våra vanligaste vildväxande träd, och om dem finns det mycket spännande att lära. Alla träd som beskrivs är sådana som man kan se både i staden och på landet. Här får vi veta hur träden växer och lever - vad som är likt och olikt. Varför ändrar t ex bladen färg på hösten? Och varför heter det "hästkastanj?". Det, och mycket, mycket mer, förklaras här.
Sidantal: 55
Författare: Lars Klinting

artnr: 865                 Pris: 115 kr

Känn igen Trä

Boken behandlar först de specifika kännetecken som olika träslag har. Därefter beskrivs utseendet på ett 30-tal olika träslag som växer i Norden. Den avslutas med begreppsförklaringar och sakregister.

Sidantal: 109
Författare: Roland Hörnfeldt

artnr: 890             Pris: 257 kr

Metaller hantverkare och arkeologi

När man ser en metallhantverkare hantera verktyg som utvecklades långt före Kristi födelse, är det uppenbart att det finns släktskap och förbindelser mellan dagens och äldre tiders arbete. Det unika bildmaterialet låter oss ta del av vackert och funktionellt hantverk som fångar sinnet och fantasin, oavsett om det kom till för tusen år sedan - eller i dag.


Metaller, hantverkare och arkeologi - från nutid till forntid vill inspirera och stimulera såväl hantverkare som historieintresserade och forskare.. Tyngdpunkten ligger på svenskt fyndmaterial från tidig medeltid och yngre järnålder med utflykter till andra länder och epoker. Boken avslutas med en omfattande ordlista med engelska översättningar av hantverkstermer och en gedigen litteraturlista där intresserade kan leta sig vidare inom området.

Sidantal: 320
Författare: Gustaf Trotzig

artnr: 856               Pris: 319 kr

Plåtslöjd

Plåtslöjd innehåller beskrivningar på hur du själv gör ljusstakar, kannor, blommor, ljuskronor, bullfat, broscher och mycket mer av konservburkar, dryckesburkar, kapsyler och kakformar. Materialet finns runt omkring oss - återbruka burkar och annat användbart du har hemma och skapa själv!

Här finns grunderna för plåtslöjden: presentation av material och verktyg du kan behöva och instruktioner om hur du klipper, bockar, viker, nitar, löder och gör mönster i plåten. Boken är rikt illustrerad med foton och instruktiva teckningar. Dessutom beskrivs hantverkets historia. Författarna har gjort drygt 20 beskrivningar till plåtslöjd du kan göra själv och många fler modeller att bli inspirerad av.


Sidantal: 
Författare: Kalle Forss och Gunanr Jeppson

artnr: 867                   Pris: 225 kr.

Slöjda roliga grejer som funkar

Boken beskriver steg för steg hur man tillverkar ett trettital olika roliga fungerande grejer. Det är allt från gummisnoddsdrivna bilar och båtar till enkla musikinstrument och olika rörliga och flygande objekt.
Sidantal: 76
Författare: Jan-Ove Jansson

artnr: 879                     Pris: 206 kr

 

 

Slöjda för livet

Här beskrivs hur en pedagogiskt upplagd slöjdundervisning kan ta sig uttryck i ett modernt samhälle. Men också bakgrunden till att slöjd blev ett skolämne. Fjorton författare med god inblick i dagens skola och lärarutbildning beskriver utifrån sina egna erfarenheter och vetenskapliga rön olika pedagogiska slöjdverksamheter. Och de förklarar varför slöjd är viktigt för livet - nu och i framtiden! Denna antologi vänder sig till slöjdlärare, skolledare, lärarstudenter och andra intresserade
Sidantal: 212
Författare: Kajsa Borg mfl

artnr: 855                  Pris: 149 kr

 

 

Småslöjden

Vi slöjdar med återbruksmaterial, vilda djur av toktvättade tröjor, snurrande vindflöjlar, praktfulla broderier med knappar och godispapper, vilda pinndjur från trädgårdens buskage och överdådiga kapsylblommor ...
Boken innehåller cirka 20 roliga och inspirerande slöjdprojekt med enkla och överskådliga beskrivningar, alla märkta med svårighetsgrad och med massor av variationsmöjligheter.
Sidantal: 72
Författare: Kalle Forss, Gunnar Jeppson, Jan Olofsson, Nisse Stormlod

artnr: 876                  Pris: 189 kr

Snickra - din första faktabok

Här får du veta allt du behöver för att börja snickra med handverktyg. Du får lära dig om olika träslag och olika verktyg och får dessutom tydliga beskrivningar i text och bild till ett 30-tal saker som du kan snickra själv. Du hittar både enkla och lite mer avancerade föremål och både sådant som du har nytta av och sådant som bara är till prydnad eller roligt att leka med. Många av sakerna blir fina presenter att ge bort.
Sidantal: 44
Författare: Berndt Sundsten, Jan Jäger

artnr: 893                  Pris: 120 kr

 

 

Snickra träleksaker

Boken beskriver drygt ett trettiotal modeller av varierande svårighetsgrad: skallror, djur, småbilar, husvagn, lastbilar, gaffeltruck, traktor med grävare, frontlastare, vägarbetsfordon, bärgningsbil, mobilkran, skogsmaskiner, skördetröska, flygplan m.m. Alla leksaker fungerar, dvs. man kan gräva med grävmaskinen, lyfta med mobilkranen osv. Till varje modell finns tydliga steg-för-steg-beskrivningar och skalenliga ritningar.
Sidantal: 79
Författare: Erik Skarman

artnr: 877                  Pris: 159 kr

Svenska Träd

Beskriver hur träden växer och ser ut, samt hur de har använts av människan genom tiderna. Den är rikt illustrerad med vackra och närgångna foton.
Sidantal: 128
Författare: Pelle Holmberg, Marie-Louise Eklöf

artnr: 863                      Pris: 192 kr

Tälja för kök och trädgård

Boken innehåller beskrivningar på vackra och praktiska föremål till köket och den lilla trädgården. 20 slöjdprojekt med många variationsmöjligheter och svårighetsgrader till skedar, fröstickor, skärbrädor, pinnlist, växtstöd, spaljéer, hyllor m.m. I boken får du lära dig olika täljgrepp.Du får också tips om målning, ytbehandling och hur du dekorera genom att skära med kniven.
Sidantal: 84
Författare: Jörgen Sundkvist

artnr: 871                   Pris: 256 kr

   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer